top of page

Kodėl pasirinkau išmokti gėlių kalbą ir kuo tai susiję su Lietuva?

Atnaujinta: 2019-04-16

geliu kalba, lietuvos veliava, lietuvos gimtadienis, uzsienieciai lietuvoje, konkursas,  gyvybes langelis, augalu gyvybes langelis, augalu prieglauda, socialinis verslas, savanoris, aiste virkete,
Nuostabi internacionalinė atmosfera "Gyvybės langelyje" filmuojant videoklipą su Miquel iš Ispanijos, Shivani iš Indijos, Cecile iš Prancūzijos ir sugrįžusiu emigrantu Andrium.

Prisipažinsiu, man visą gyvenimą būdavo labai sunku išreikšti mintis, kad jos nebūtų dviprasmiškos. Tiesa, kartais jaunatviškai kategoriška ir kieta, it akmuo, nuomonė nebuvo labai teisingas komunikacijos įrankis. Man kilo iš pradžių klausimų, prasidedančių sakinio pradžia “Kodėl?“

Kankinausi. Kankinimasis ir gaunamas nesusipratimo rezultatas mane pastūmėjo link vienatvės, prarastos energijos kaupimo iš gamtos būdų. Meditacijos gamtoje tapo mano pačios savaime atrastu būdu sutelkti save, mokytis diplomatijos, mokėti išlaikyti stabilumą ir harmoniją aplink save.

Čia vėl kilo klausimųs su “Kodėl?”. Tačiau atsakymai, pradėjus domėtis, kas yra augalai ir ką jie teikia žmonėms, suvedė su žmonėmis. Iš pradžių su tais, kurie buvo kažkuo panašūs į mane, vėliau su tais, kurie visiškai kalba kita kalba, kitaip žvelgia į gyvenimą nei aš žvelgiu. Tačiau. Dėl vieno dalyko mes sutariame. Tai dėl meilės gamtai ir augalams. Tai nėra viso pasaulio kalba. Tačiau daug žmonių turi tam tikrą požiūrį į tai, ir kaip kiekvienas reiškia savo požiūrį, taip kiekvienas aiškiai pozicionuoja savo vertybes. Labai lengva pažinti ir perprasti kito jausmus, gyvenimo filosofiją, tikėjimą kažkuo.

Net jei žmogus visiškai negerbia gamtos ir nemyli gėlių, kas nėra prievarta ar būtina šiame demokratiniame (gal) pasaulyje, žmogus vienaip ar kitaip vis vien save išreiškia. Ir žinote, pastebėjau, kad stipresni tie, kurie vertina augalus. Dvasiškai ir psichologiškai. Jie laimingesni ir jie labiau patenkinti savo gyvenimu.

Tačiau tai tik pradžia. Atsiradusi augalų prieglauda, kuri startavo nuo fotostudijos įkūrimo idėjos, išsivystė iki centro burti bendruomenei. Visi žmonės, kurie atvyksta į augalų prieglaudą „Gyvybės langelis“, tarsi, tampa draugais, nes bendramintiškas požiūris į gamtos apsaugą ir puoselėjimą vienija. Ir ne vien tai, Noras būti pilietiškai, būti vienos idėjos nariais.

Manau, tai yra kilnu.

Šiandien, kai mano veiklą vadina socialinio verslo užuomazga, aš žinau, kad tai kol kas dar labiau iniciatyva, kuriai aukoju savo santaupas ir uždarbį. Laiką ir energiją. Vardan to, kuo tikiu. O tikiu, kad mūsų besikurianti bendruomenė padarys daug gražių Lietuvai darbų.

Pradedant nuo vaikų lavinimo iki socialinių iniciatyvų, kurios taptų Gyvybės langelio tąsa.

Tuo tikiu, gal net šventai, nes tai atvejis, kai nematau kito kelio.

Todėl, išdrįsau dalyvauti LR Prezidentės akcijoje ( https://www.lrp.lt/vasario16/iniciatyvos-registracija/5/jonavosr/view ), kurioje prisijungti kviečiau žmones, atvykusius ilgam ar laikinai gyventi Lietuvoje. Iš pradžių atrodė, kad tai sudėtinga ir neįmanoma misija, nes daug žmonių, kurie atvykę, deja, ...yra nusivylę mūsų tautiečių elgesiu. Taip, nustebau ir aš. Tačiau noriu tikėti, kad bent šiems keliems žmonėms: Miquel iš Ispanijos, Shivani iš Indijos, Cecile iš Prancūzijos, netgi sugrįžusiam emigrantui Andriui, sekmadienio popietė, kai filmavome videoklipą, buvo kitokia - maloni ir draugiška.

Taigi, mūsų tikslas - gauti pripažinimą iš kitų šalių, kad Lietuva į globalias ekologijos problemas žvelgia kitaip - jau kitaip. Taikiu, bet tikslingu, žingsniu žengia į pasaulio dėmesio areną, sakydama, jog laikas keisti kiekvieno mūsų požiūrį į gamtos t.y. mūsų išlikimą, nesvarbu, kur mes gyvename.




50 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page